M/S Emma

Saunalaiva Emman historia

M/S Emma on valmistunut vuonna 1908 puunkuljetustehtäviin Stockforsin puuhioketehtaalle Kymijoelle. Alus sai nimen Stockfors 1 ja se toimi hinaajana Pyhtään jokihaaran tuntumassa. Puunkuljetuksen vähennyttyä 1970-luvun taitteessa ei laivalla ollut enää käyttöä. Laivasta poistettiin höyrykoneet ja jäljelle jäi pelkkä teräsaihio, joka laitettiin myyntiin.

Laivan rungon osti opettajapariskunta, joka maksoi siitä silloista rahaa 1000 markkaa. Alkoi mittava rakennustyö. Laivaa rakennettiin Kotkassa ja se laskettiin uudelleen vesille vuonna 1974, jolloin sen ulkoasu oli jo tämän päivän muodossa. Käyttövoimaksi tuli kaksi Bedfordin konetta, laivaan asennettiin keittiö, rakennettiin sauna ja ihan perinteinen huussi.

Laivan kotisatamana oli nyt Sulkava ja se sai nimekseen Emma, joka onkin sitten jo ihan uusi tarina.

Vuoden 2006 syksyllä meistä tuli Emman uudet onnelliset omistajat. Pitkän etsinnän jälkeen olimme löytäneet meille sopivan kelluvan kesämökin. Marraskuussa, pienessä lumisateessa, Emma ajettiin uuteen kotisatamaan Imatralle. Sen jälkeen keväät olivat kunnostusaikaa: sähköt uudistettiin, kattoterassi otettiin käyttöön ja kulkuja sinne lisättiin. Pinnat ulkoa ja sisältä laitettiin parempaan kuntoon, vesivessa ja uimataso vihittiin käyttöön, hallintalaitteita uudistettiin ym. mutta kesät nautittiin olemisesta.

Keväällä 2009 Emma katsastettiin vuokraveneeksi. Marko hankki vuokraveneen kuljettajan paperit ja Nina hioi keittiötaidot niin, että 2010 kesällä olimme valmiit vastaanottamaan ensimmäiset risteilyasiakkaat Saunalaiva Emmalle.

Tänä päivänä Saunalaiva Emma sopii tiloiltaan pienten ryhmien tilausristeilyille tai tukialukseksi satamassa järjestettäville tapahtumille.
Aurinkokannella (25 m2) on mukava nautiskella Saimaan maisemista ja aurinkoisista kesäpäivistä. Järjestämme risteilyn alusta loppuun sisältäen mahdollisuuden saunomiseen, uimiseen ja ruokailuun. Kaikkiin yli kolmen tunnin risteilyihin kuuluu halutessa sauna ja pesuaineet. Laivalla on oma house-bändi LEino-duo, joka etukäteen tilattuna viihdyttää risteilyvieraita.

Kotisatamana on Imatran matkustajasatama, josta kaikki risteilyt lähtevät ja jonne palaavat, ellei tästä erikseen toisin sovita. Suunnitellaan juuri teille sopiva tapahtuma tai risteily!

Tervetuloa Saunalaiva Emmalle.

Nina ja Marko

Scroll to Top